Η ιστορία της Panas Sophisticated Hospitality ξεκινάει περίπου 25 χρόνια πριν με το “Island”, ένα bar – restaurant το οποίο κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το “Island Club Restaurant” ήταν το πρώτο στο είδος του που έδωσε έμφαση στην ποιοτική κουζίνα, δημιούργησε κελάρια για τη σωστή φιλοξενία κρασιών και αποσταγμάτων και καθιέρωσε τα ποιοτικά cocktails από mixologists στο κοινό του Club.

Το εμβληματικό Island χτισμένο στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα τελευταία χρόνια και μέσω του floating dock, δίνει πρόσβαση σε όσους το επισκέπτονται με το σκάφος αναδεικνύοντας την υπέροχη θάλασσα της πρωτεύουσας μας.
Είναι το Club για το οποίο ο ξένος τύπος έχει αναφερθεί επανειλημμένα και ο ιδανικός προορισμός για τους επώνυμους διεθνής επισκέπτες της χώρας μας.

Οι μουσικές επιλογές του, που πάντα έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό, γίνονται Cd κάθε καλοκαίρι, δίνοντας την δυνατότητα στου πολυάριθμους λάτρεις του Island να μεταφέρουν την μουσική του ατμόσφαιρα στο σπίτι τους.

Οι χώροι δεξιώσεων στο Island με το διακριτικό “Art and Taste”είναι πέντε ανεξάρτητοι και διαφορετικής αισθητικής χώροι, για την διεξαγωγή οποιασδήποτε εκδήλωσης, με κοινό παρανομαστή την ποιότητα και την υψηλή αισθητική.

Το Salon de Bricolage είναι η πρώτη ιδιωτική λέσχη στην Ελλάδα και απευθύνεται στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την διασκέδαση τους ως ψυχαγωγία. Το Salon de Bricolage συστήθηκε από την PSH με σκοπό την προώθηση της τέχνης, της γαστρονομίας, της οινοποσίας και της διασκέδασης καθώς και της ευζωίας αλλά και των εικαστικών τεχνών. Σεμινάρια γευσιγνωσίας, γευστικές δοκιμές σε premium αλκοολούχα ποτά και cocktails, live perfomances, εκθέσεις εικαστικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις βιβλίων, affiliations με ιδιωτικές λέσχες του εξωτερικού αλλά και prive διασκεδαστικά party οργανώνονται από την λέσχη Salon de Bricolage αποκλειστικά για τα μέλη.

To 2015 η Τράπεζα Πειραιώς έκανε πρόταση στην PSH να αναλάβει την αναβίωση του ιστορικού Zonars αλλά και το City Bistro και το Bar de Theatre.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επιτυχημένο καθώς η επισκεψιμότητα και των τριών σημείων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη καταγραφή και το τρίγωνο Βουκουρεστίου-Πανεπιστημίου-Αμερικής έγινε σημείο αναφοράς στον τύπο που την βάφτισε σαν την νέα πολιτιστική γειτονιά της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, το Zonars αναβίωσε όλη την παλιά αίγλη, επαναφέροντας πιάτα στο μενού και παλιές συνήθειες , όπως το afternoon tea, του ιστορικού Zonars και ο κόσμος το αγκάλιασε από την αρχή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Το City Bistro σταθερός προορισμός πλέον για τους περαστικούς του κέντρου και έχοντας στο μενού του πιάτα που εξυπηρετούν κάθε περίσταση της ημέρας αποτελεί το πιο περιζήτητο σημείο συνάντησης της πόλης.

Επιπλέον το Bar de Theatre γράφει την δική του ιστορία καθώς φέρνει την Ιταλική συνήθεια aperitivo και αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους ηθοποιούς αλλά και για το θεατρόφιλο κοινό. Καλλιτεχνική ατμόσφαιρα , με αυθεντικά αντικείμενα σκηνογραφίας από θεατρικές παραστάσεις του παρελθόντος αλλά και με υπογεγραμμένα πορτραίτα ηθοποιών, το Bar de Τheatre δημιουργεί τη νέα τάση για casual έξοδο και ήδη είναι στέκι.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην PSH άνηκε το “Central” στην πλατεία του Κολωνακίου, που ήταν το πρώτο Lounge Restaurant που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και ήταν για 13 χρόνια μοναδικό για την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που πρόσφερε, για την εξαιρετική και βραβευμένη κουζίνα και το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Ήταν ένας χώρος που λειτουργούσε από το πρωί έως αργά το βράδυ αλλάζοντας το φωτισμό, τη μουσική και την γενικότερη ατμόσφαιρα με το πέρασμα της ώρας, συγκεντρώνοντας πάντα το καλύτερο κοινό της Αθήνας και συντέλεσε στην αναβάθμιση της περιοχής.
Επίσης στην PSH άνηκε το Ciro’s Pomodoro στο Κολωνάκι που έγινε αμέσως γνωστό για το εξαιρετικό Ιταλικό φαγητό του και τις ασυναγώνιστες πίτσες. Όμως το Ciro’s Pomodoro δεν ήταν μόνο αυτό! Η ζωντανή μουσική καθώς και τα ξεχωριστά happenings του έχουν γράψει ιστορία στις Αθηναϊκές παρέες. Το Ciro’s Pomodoro ήταν αυτό που καθιέρωσε το standup comedy, μια live performance που δημιούργησε τάση για όλη την Ελλάδα.

Επίσης η PSH είχε στην ιδιοκτησία της το θρυλικό “Dragoste”, το οποίο ηθελημένα ολοκλήρωσε το κύκλο ζωής του στα 5 χρόνια, πολύ νωρίτερα από όσο θα μπορούσε να λειτουργεί, δημιουργώντας τον απόλυτο μύθο του clubbing στην Αθήνα των τελευταίων χρόνων.

Στις πολύ επιτυχημένες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνεται και ο επανασχεδιασμός και ανατοποθέτηση στην αγορά του ξενοδοχείου “ Cavo Tagoo” στην Μύκονο κατά την περίοδο 2007-2008. Η PSH έχοντας το F&B Management του ξενοδοχείου καθώς και το Marketing κατάφερε να κάνει το Cavo Tagoo διεθνή προορισμό μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Επίσης οι επιχειρήσεις Πανά, έχουν δημιουργήσει το πολύ πετυχημένο bar- restaurant “America-America” κατά την περίοδο 1995-1999, που άλλαξε τη χειμερινή διασκέδαση των νοτίων προαστίων.